Van Domburg Sportprijzen in Monster

Veelzijdig aanbod met een persoonlijke touch

Feestelijk en veelzijdig. Zo kun je Domburg Sportprijzen wel noemen. Wie het pand aan de Vlotlaan in Monster binnenwandelt komt ogen te kort.

“Wij hebben de grootste collectie sportprijzen in Nederland”, vertelt directeur Hans van Domburg. “We verkopen niet alleen standaard producten, maar we ontwerpen ook veel zelf. Domburg afdoen als een beker- en medaillewinkel doet de zaak dan ook veel te kort. Wie even verder kijkt ziet dat er bij Hans van Domburg nog veel meer mogelijk is, en niet alleen op het gebied van sport.

Bekers, beeldjes, medailles, borden, standaards, lintjes en nog veel meer.

Bij Domburg Sportprijzen vind je het in grote hoeveelheden. Hier ligt dan ook de basis van het bedrijf van Hans van Domburg, dat hij in 1988 oprichtte. “In de 26 jaar van ons bestaan is ons bedrijf uitgegroeid tot het grootste in zijn soort in Nederland”, vertelt Hans trots. De reden van dat succes? Kennis van het product én hart voor de klant. “We spreken de taal van de klant. We weten wat die wil. En tegelijk kennen we de markt. We willen de sport vóelen.”

Van Domburg verkoopt daarom niet alleen maar, hij verdiept zich ook in de sporten en sporters waaraan hij zijn spullen verkoopt. En niet alleen de overbekende sportdagen of voetbaltoernooien, maar ook de nichesporten. “We weten bijvoorbeeld alles van postduiven, maar ook van karate”, aldus Van Domburg. Maakt dat dan iets uit? “Jazeker. Een goede prijs past bij de sport en het evenement. Binnen de duivensport zijn enorm veel verschillende disciplines. Daar hoort een passende prijs bij. De prijs voor een karatetoernooi moet anders zijn dan van een volleybaltoernooi. Wij houden rekening met de kenmerken van de sport, de omstandigheden waarin de prijs nodig is, en uiteraard ook met de uitgesproken én onuitgesproken wensen van de klant.”

Steeds nieuwe ideeën

Die kennis en betrokkenheid maken Van Domburg Sportprijzen tot een bijzonder bedrijf. Waar Van  Domburg vooral goed in is, is het aanpassen van haar producten aan de wensen en omstandigheden. Hier speelt de creativiteit van Hans een grote rol. “Ik ben steeds op zoek naar nieuwe dingen”, legt hij uit. “Ik heb geen rust in m'n lijf. Ik wil dingen ontdekken. En als ik het niet kan vinden, dan maak ik het zelf. Want Van Domburg is zeker geen onverdienstelijk ontwerper. Zelf is hij actief in de wereld van de Koi karpers, en die zijn voor hem een voortdurende inspiratiebron voor nieuwe producten én ontwerpen. Hij reist er de wereld voor af en komt altijd vol ideeën terug.

Wie denkt dat het bij sportprijzen blijft komt bij Van Domburg voor een verrassing te staan.

In het verlengde van de sportprijzen verkoopt de Westlandse ondernemer nog veel meer, zoals promotieartikelen, kleding, tekstplaatjes en pins. “je kunt het zo gek niet bedenken of ik kan het wel leveren”, aldus Hans. En dus vind je in zijn magazijn naamplaatjes naast de carnavalsmedailles, en mokken, al dan niet met opdruk, naast wijnkistjes. Een grote collectie speldjes, met vlak daarnaast een ruim kledingrek. Wat al die dingen gemeen hebben met elkaar? Ze kunnen van iedere mogelijk opdruk, tekst, logo of naam worden voorzien. Hans van Domburg kan alles personaliseren. En dus kan hij de sportvereniging voorzien van speciale toernooishirts, maar ook de complete serie werkkleding van een bedrijf leveren. Als je iets wilt om je naam, bedrijf of logo op, in of aan te verbinden, dan ben je bij Hans aan het goede adres.

Techniek is de sleutel

Van Domburg beschikt over verschillende technieken waarmee zij heel veel artikelen zelf kunnen personaliseren. In het bedrijf aan de Vlotlaan staat een lasergraveermachine, waarmee glas, staal, acryl of hout van tekst en beeld kunnen worden voorzien. “We kunnen hiermee net zo gemakkelijk machineonderdelen van een artikelnummer voorzien als dat we een sierbord met een mooie spreuk kunnen verfraaien”, somt Hans enkele mogelijkheden op. Ook met aardewerk weet Van Domburg wel raad: tijdens de troonswissel in 2013 kregen alle Westlandse scholieren een speciale kroningsmok die door Van Domburg was gemaakt. We kunnen veel, en wat we niet zelf kunnen maken of personaliseren, dat besteden we uit.

En als het er nog niet is, dan bedenk ik het wel. Je zult ons hier niet gauw 'nee' horen zeggen!”